ALLE ER IKKE EKSTREMISTER!

Noen tanker etter å ha lest alt for mange rasistiske kommentarer og fordømming av folk som IKKE er ekstremister!

Har du tenkt på at bilen din kanskje er fra Tyskland, Frankrike eller Korea og bruker olje og bensin fra Saudi Arabia, Mexico eller USA. Vodkaen du drikker er fra Russland og vinen fra Israel. Ølen du bare må ha sammen med gutta; Budweiser, er laget i østblokklandene. Pizzaen du elsker er Italiensk og kebaben, en sen natt på vei hjem, er fra Tyrkia. Kanskje fra samme land som den pålitelige taxisjåføren som kjører deg hjem. Demokratiet du er så stolt av at vi har, er fra Hellas. Kaffen du bare må ha om morgenen er fra Brasil og tobakken kanskje fra Siri Lanka. Skjorta du har på deg er helt sikkert fra India eller fra Pakistan. Samme som med både trusa og buksa di. All elektronikken du har, og det du leser dette på, er laget i Kina eller Sør Korea. Maten du spiser, laget fra en ferdigpose, er mest trolig fra Sør Amerika og Afrika. Peanøttene kanskje fra Mexico og sukkeret er garantert fra Haiti. Oppvaskmaskinen sikkert fra Japan og kjøleskapet fra Polen. Bokstavene som gjør at du forstår disse ordene du leser nå er Latinske. Og tallene du bruker for å telle til ti med når du gjør ditt beste for å takle all denne innvandringen er Arabiske. Tenk over dette og slutt å klage på at du må snakke med folk fra andre land i hverdagen din.

Slutt å dømme alle som kommer fra andre steder enn deg selv. De vil bare ha et sted å bo og gjøre rett for seg med å arbeide og betale skatt. La barna få skolegang og tryggheten de selv aldri hadde. Det er et meget lite antall av de som kommer som er lykkejegere, ekstremister og mullaer. Ja, de kan vi kaste ut! Men kom pokker ikke her og klag på at noen andre snakker et annet språk enn deg! Syt ikke fordi du ikke skjønner hva de tror på. Det er lov å tro på hva man vil her i landet, eller la være. Ta deg selv i nakken og prøv å forstå at dette er mennesker akkurat som deg. Med nøyaktig samme behov, humor, latter, sangstemme og søken etter en fremtid. Men klart … Vi har vel ikke plass til dem? Ja, det er jo ofte et argument. Lille Norge. Joda… Vi er også et av de landene som virkelig sliter med å finne arbeidskraft i distriktene og med å få folk til å flytte dit. Kjør deg en tur gjennom Østerdalen. Tomme hus, ingen ute, gamle ansikt i vinduene som kikker ned på riksvei 3 om posten kommer. Kanskje er det et brev fra de som flyttet til byen. Kanskje de som er så desperate at de har byttet navn fra Mustafa og slikt til Ola eller Nils for å få komme til et jobbintervju, kan få komme og se alle de tomme husene, og drømme litt om et slikt sted før de får nei, fordi de tilfeldigvis er født på andre siden av jorden, og fordi mange her i landet mener derfor at de ikke kan bo her i landet. Ja, da er det vel omvendt også da?

Avlys ferien til det store landet «Syden» med en gang. Du passer ikke inn der. Hold deg hjemme og ta deg en tur på nissehytta di oppe i steinura. Vær Norsk og spis brunost på potetkake. Norge er ikke best i noe mer enn andre! Noen elsker bare å si det til oss, mens de stikker nesa høyt i sky. Og så glemmer de at Norge er verdens rikeste stat, og det på bekostning av de som bor her. Ja… helt til regningene skal betales da. Da er det å syte å klage på nettleien og slikt … osv … osv … Rundt i ring og tjo og hei uten andre tanker enn å følge en eller annen bjellesau som heter Max eller noe…. !

Her i landet er vi omtrent like mange som i et forsted til London, og vi er rundt regnet 7 milliarder på denne jorden. Hvis alle skal ha det like godt som vi her i Norge, så må vi ha 1,5 jordklode til, ifølge FN sitt nettsted Globalis. Per i dag er det 1% av befolkningen som eier mer enn 80% av verdiene på jorden. Vi har vi ikke ekstra jordkloder og de rike vil ikke dele det de har. Det var ikke derfor de skaffet seg rikdommen.

Men, for å runde av…. Husk at den eneste gangen du kan tillate deg å se ned på et annet menneske, er når du hjelper det opp!

Ha en herlig dag