BESKJED TIL EN NEDLATENDE PINGLE FRA OSLO VEST!

båt-i-stormAv og til er det noen som får meg til å tenne på alle pluggene. Så her får du det. Det du virkelig har bedt om, med den oppførselen du viser

Jeg og andre fikk klar beskjed fra deg på Facebook, om at vi overhodet ikke har peiling på sjømannskap, når vi kommenterte i en tråd om hva som skjer til sjøs. Din oppførsel med å overkjøre alle i tråden med din påtatte kunnskap er direkte humoristisk å lese. Retorikken din er nemlig så utdatert og bort i natta at det er å le av. Jeg skal være grei og ikke nevne deg ved navn. Og det er bare for å ikke synke ned på ditt nivå! Men jeg tar meg den friheten det er å mene noe om deg og slike som deg i all offentlighet!

Du fremstår som en forbannet idiot som sikkert tror både på luftøyebolter, kjølesvin og sleggefett. En som sikkert aldri har matet Oskar og surret dekkslast i orkan, som aldri har stått på vakt flere døgn i strekk, slitt med å holde deg våken mens seilbåter uten radarvarslere kryr rundt baugen før kanalen, mens bølgene er tyve meter høye i Nordsjøen, som aldri hadde fått hyre om du så hadde bedt på dine pinglete knær, formet av feminin jogging på perfekt asfalterte veier og fancy treningsenter, en landkrabbe som sikkert tror at fiskepudding er slang for en type hval, som aldri hadde kunnet holde på pletten din når stormsuppa skvetter mellom skottene og som tror at en sur en, er en hvitvin med sprukken kork!

Det nærmeste du noen gang har vært sjøen er nok ett og annet Cruise på et gigantisk flytende hotell i vind som knapt kan kalles et pust. Mens fargede fattige fra karibien bukker og neier for deg, til du snur ryggen til dem og de gjør grimaser av deg, fordi du fremstår som virkeliggjørelsen av en komplett tulling slik de var i attenhundre og helvete for arbeidende folk, mens de tråkket på dem og trodde de var bedre enn dem. Jeg har nyheter til deg: Alle er like mye verdt og fortjener samme respekt som mennesker. Jeg prøver å se deg levende for meg, i tunge støvler med oljehyre, mens du blir satt til å hale inn blåsa og sette i gang spillet, som mannskap på en linebåt oppe ved Grønland. Landet Grønland, altså. Ikke det området du så vidt har hørt om i Oslo øst. Der fisefine dotter som deg fra Oslo vest ikke vil sette sin fot. Jeg ler når jeg ser det for meg. Det er litt annerledes å være sjømann skjønner du, enn å sitte på flybridgen med noe fint brunt i glasset og en tidsriktig mørkeblå blazer med blanke knapper, mens dere titter nedlatende ned på de med «bare» tresnekker, mens dere lunter av gårde utenfor Aker brygge og bruker kikkerten på de vrikkende frøknene på kaia der, når de unge fruene deres snur seg mot den andre kanten og ser lengtende på de spreke guttene på sin egen alder på vannski, fordi de egentlig har fått nok av de bleikfeite kroppene deres.

Den dagen du virkelig vet hva sjømannskap dreier seg om, kommer nok heldigvis aldri. Ingen ville hatt bruk for deg i den bransjen! Så fortsett med dine aksjer og utenlandske disposisjoner. Gjør det du har greie på. Gjem noen grunker i utlandet og stå på. Ikke dum deg ut med å være nedlatende mot de som er oppvokst med havet og dets luner, som har vært nærmere døden og en ensom drukning enn du kan forestille deg! Gå du bare å ta din lysebrune daglige drink, og aldri mer prøv å mene noe om hva det betyr å være sjømann og hva sjømenn har opplevd, før du lener deg tilbake i den arvede slitte gepardskinnstolen fra en annen bortskjemt og nedlatende tulling, og tror du er noe til kar, at dette er noe du kunne ha gjort! Forbanna nedlatende uvitende kulturgjøk!

Jeg vil fra nå av, og i all fremtid, ha meg frabedt slike insinuasjoner fra bortskjemte, blodfattige og nedlatende bleike idioter som deg, fra innerste indre vestkant i Oslo! Følg meg gjerne på siden min her fortsatt. Men ikke forvent at hverken jeg eller noen andre, som faktisk har seilt på havet, tar deg på alvor noensinne når du skal mene noe om sjømannskap.

Sånn. Da fikk jeg det ut. Og det føltes djevelsk godt!
Lykke til i liksomverdenen din, dust!