DU KAN BARE HÅPE

Har du noen gang hjulpet noen uten at de vet det? Uten å kreve noe tilbake, aldri si det til dem eller noen andre, men bare føle at du gjorde noe godt, når de opplever suksess? Fordi du gjorde noe for dem, selv om du ikke har det selv?

Det er en god hemmelighet å bære på. En som gjør at du får selvrespekt og oppfyller de grunnleggende moralske og medmenneskelige kravene vi egentlig har i samfunnet vårt. Det du har inne i deg, som du lærte av noen, kanskje. Det du selv vokser på, lærer og blir trygg av. Det som gjør at du kan lære videre den selvrespekten og mangel på misunnelse som du vil at dine barn også skal ha i seg. At de skal tenke at alle er sin egen lykkes smed og gjøre sitt beste for å skape et godt liv for seg selv og sine kjære. At de skal unne andre hva de oppnår, får, vinner eller skaper, og selv stå for sitt eget uten å føle misunnelse.

Kanskje tror du ikke at å hjelpe andre, uten at de vet det, fører til noe for deg selv. Men det gjør det. Det fører til at du blir et bedre menneske helt for deg selv. Og du kan bare håpe at de du hjalp, som følte seg dyktige, heldige eller spesielle, selv hjelper noen uten at de sier det til dem, slik som du heller ikke gjør.

Ha en herlig dag.