Fedrenes Løgner

DBOEKER TYKK

Tittel: Fedrenes Løgner
Sjanger: Roman
Forfatter: Tom Egeland
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2010

Året er 1970. Victor Scott, født 9. april 1940, er en langhåret, uansvarlig, hasjrøykende frilansjournalist, hvis kjæreste nettopp har forlatt ham. Han får en telefon fra Barbados, der en ferskvannsdunk har flytt i land. Den inneholder de siste nedtegnelsene til Victors far, Carl Christian. 

Å oppdage at din far, bestefar og oldefar har løyet om viktige ting din eksistens har vært preget av, gitt deg anerkjennelse, et grunnlag i ditt liv, kan være katastrofalt. Eller den gjør deg sterk og skaper deg slik du egentlig var ment å være. Deg selv, alene uten andre som former deg. Du kan bli elsket for den du er og ikke den andre tror du er.

Tom Egeland leverer en dybde og en reise i det menneskelige sinn som er veldig sjelden med denne boken. Han tar tak i den sannheten, som vi sønner er preget av fra våre fedre. At vi vil være like gode, bedre og sterkere. Bokens reise. Ja, reise. Det er det det er nemlig. Vi reiser til tiden da vi hadde ekte helter. Helter som reiste verden rundt, fløt på isflak, bodde på øde øyer og skrev om det. Så reiste de rundt igjen, i verden, og tok den æren de ville ha fra de som ikke kunne, ville eller turte å gjøre det samme. De som ikke frigjorde seg fra pliktene, familiene og den bestemte skjebne fra samfunnet. De som ikke vil bryte med normalen og prøve å hevde seg i frykt for feile. De som ikke tør å lyve om de feilet og sånn likevel få æren som de ikke var fortjent.

Boken er en reise i enhver manns tanker om sitt opphav. De dypeste daler og de høyeste fjell er beskrevet i menns liv.

Les denne boken mann!