Hvorfor vil han ha juling, hver eneste dag?

Svensk-kattHver dag kommer han snikende. Eller snikende er ikke rette ordet. Jeg sier det sikkert fordi han virker som en snik. Han er glad og vandrer avgårde. Vagger litt, labber avgårde, gjør han, mens føttene sleper litt sånn etter ham, på en måte. Han er svensk. Eller det vil si halvt svensk og halvt trønder. Og heter Casper. Det tror jeg at jeg kan høre på mjauingen. Den er litt sånn preget av en slags skånks iblandet et eller annet ord på trøndersk som jeg ikke kommer på nå.

Han kommer både om natten, morgenen og midt på dagen. Om kvelden er han ikke her så mye. Kanskje fordi han ikke orker å få mer juling da, og må hvile seg litt. Han bor sammen med to bikkjer også. De er han god venn med. Jeg vet ikke, og bryr meg egentlig ikke heller. Han er jo stokk dum! Og dumminger har ikke jeg så mye til overs for. Han burde vite bedre. Erfart at det eneste han oppnår med å komme hit, er å få kraftig og blodig juling. Men for all del. Kanskje han er machosist for alt jeg vet. Kanskje han nyter å få rundjuling både en og flere ganger per dag.

Theodor sparer ham ikke. Så snart Casper har tråkket over nabogrensen ryker han i ham. Klør settes i magen, hodet, rompa og over alt. Han gjør som løvene. Han kniper seg fast med forlabbene og lar bakbeina gå. De spinner på Casper. River og sliter i ham. Vi klipper aldri klørne til Theodor. Det trengs ikke. Casper er så tjukk i hodet at det er den rene slipesteinen han kvesser dem på. Pelsdottene fyker rundt som en forsinket snøstorm og lydene er som en topptrimmet jetmotor ispedd ventilbank fra en gammel Volvo Amazon. Og alltid er det Casper som får juling av de to. Hver dag. Syv dager i uken. Hvorfor vil han seg selv så vondt, lurer jeg på.

Han må da ha fått nok snart. Helt ærlig så begynner han å se ganske lurvete ut også. Theodor har rakt av ham så mye pels med klørne at det vises skikkelig godt. Og han er av typen skogskatt, Casper. Så han har en del å miste, for å si det slik. Men jeg forstår det bare ikke. Han må være machosist! Hvorfor skal han ellers komme labbende så glad for å få sin daglige juling! Ja, ja. Theodor har godt av trimmen. Det får være greit da. Det er jo ikke første gangen at svensker får juling i Moss.

#vidarhandersen