Martinsen og et gammelt Se og Hør

 

Sommeren 2012

Jeg sitter her på Martinsen. Ja det var det da. ”Sitter på Martinsen”. Forklaring kreves. Nå skal du høre. Det har seg slik at vi kjøpte ny utesofa i vår. Noen lurte på hva slags type det var. Jeg svarte at den var designet av en kreativ fyr som heter Martinsen, fordi det står navnet hans på siden av den. Etter lange kreative tråder på Facebook og artige misforståelser har man altså kommet frem til, alle disse mine litterære venner, at Martinsen er myrdet, partert og behørig fordelt i denne sofaens puter. Derfor blir altså til at jeg sier: ”Sitter på Martinsen”.

Men tilbake til det jeg egentlig skulle fundere litt på. Innholdet i Se & Hør i sommeren som var. Eller den utrolig lange våren er det vel mer korrekt å si. Det var jo sånn annenhver dag sol og regn. Det tok liksom aldri av med den sommeren i år. Men, jeg sitter altså her på Martinsen, nyter været, en pils og leser et gammelt Se & Hør. ”Hva? Se & Hør? Har det rablet for Andersen??” Tenkte du det? Ikke fortvil, du er sikkert ikke alene om å tenke det! Men altså. I Se & Hør står det mye rart. Jeg leser at Mikkel Gaup giftet seg blant annet. Og det er jo kjempebra. Men det er det som står der, som blir litt rart. Det står: ”Brudeferden i Gudbrandsdalen”, og under: ”Romantikk på fjorden”, Fjorden? Gudbrandsdalen? Har de flyttet Gudbrandsdalen? Har Sognefjorden blitt lenger? Mest trolig fant de ikke på noe bedre, sommervikarene i Se & Hør. Tro hva tenker når de oppdager at Mjøsa ikke er en elv?

Jeg blar videre. Roald Øyen og fruen er et Nøttepar. Jan Eggum skriver tekster. Herlige Sofie Bjerketvedt får champis og blomster. Fru Beckham går ikke i bukser, fordi hun har for tynne ben. Hva? For tynne ben til å kunne gå med bukse? …. Eeehhh… ok. Ylvisbrødrene krangler aldri. Kate av et eller annet i Engelandet har fått nytt smykke til en halv million. Sikkert greit å ha i nattbordskuffen liksom. Kjærligheten blomstrer i Sverige står det. Og det gjør den her også. Min kjære kone Jane ligger med beina langstrakt over Martinsen, og gir meg sine vakreste blikk. Og jeg lener meg mot henne og kysser henne. ”Hva gjør du kjære?” ”Jeg skriver bare noe om Sommer, Martinsen, pils og Se & Hør. Ikke noe viktig.”

Per Christian Ellefsen har blitt Borgermester, Eiendomsbaron, Mafiaoso og Hotelldirektør i løpet av 3 sider i Se & Hør. Fint hus forresten. Bygget opp en ruin, kjøpte en badekulp og har alltid en ledig seng. Kanskje vil skal til Italia og bo gratis hos ham, bade i kulpen? Neste side er selvfølgelig en helsides annonse om hvordan vi kommer oss dit. Man skal jo tjene penger også, selv om det helt klart er de journalistiske kvalitetene som er viktigst i Se & Hør. He he he… Bare le med du også !

Egen greie om sommerjobb hadde de også i bladet denne gangen. ”Endelig en ekte boa rundt halsen” Synnøve Skarbø har sommerjobb som dyrepasser, og vikler en umåtelig lang Boaslange rundt halsen. ”Dyrisk moro!” sier hun. Sikkert dyrisk godt betalt også, tenker jeg. Roald Øyene igjen: Nøttemix, mens han poserer i en jentebukse fra 70 tallet. Er det ikke en jentebukse da? Synes å huske at min storesøster hadde noe lignende når vi var små? En sånn klovneaktig sak, med runde store prikker i mange farger. Ja det ser unektelig veldig dumt ut. Rosa skjorta har han også. Hva pokker har skjedd med Roald Øyen?

Jeg blar fort. Forbi mye rart og merkelig som jeg ikke forstår helt. Vitsesiden: Svensken strøk med når han svelget et strykejern ser jeg. Bønder pløyer gjennom en bok, og Storm betyr vind med hastverk. Morsomt? Nei! En dame hoppet i vannet fra M/S Telemarken, tok flasken og skal til syden med noen andre. Jeg leste ikke så langt, at jeg fikk med meg hvem hun skulle reise med. Mest trolig hadde det tatt kortere tid å lese det, enn å skrive dette at jeg ikke leste det. Men det er ikke alltid jeg ser enkleste utvei, for å si det slik. Ei jente har blitt skrudd 17 centimeter høyere. Imponerende at slikt går dere. Og så bra at det gjøres. Nå fikk jeg lyst på lakris. En helsides annonsen fra Panda Lakris.

Kikke gir Elisabeth vibrasjoner. Og jeg tenker på reklamen fra kondomeriet som gikk i disse tider på TV. Hvorfor husker jeg den reklamen egentlig? Alec Baldwin drømmer om å drepe ekskona, advokaten og sikker en hel haug med mennesker med øks. Jeg blar videre. Ingen fare. Han kommer ikke rennende her tror jeg. Jan Thomas tar for seg Toppen Becks ukjente klær. Uffameg Jan Thomas!! Ta nå og skjerp deg litt, tenker jeg. La gamle damer i fred. Har de ikke nok å plages med i form av slappe ledd og hengende kroppsdeler? Skal det være nødvendig å si at de ikke er pene også!? Mickey Rourke har farget håret gult, og det står rett opp. Elton John tør ikke å Twitre. Skrevet som om noen i Se & Hør bare slo et hurtigvalg på smarttelefonen. ”Hei du Elton, tør ikke du å Twitre?” Jo da… Særlig. Kim elsker norske Peter. Kim er en amerikansk dame, som sikkert har gjort noe berømt.

Carlsberg Export, 5.0% ALC. Kald, herlig, været varmer og Martinsen er myk.