Slutte å være voksen?

voksenHar du en drøm, om og bare få kunne akseptere ansvarsområdene til et barn? Gå på McDonald’s og tro at det er en fire stjerners restaurant? Tro at Non Stop er bedre enn penger, fordi du kan spise dem? Vil du ligge under et stort tre og bare finne på og prate, sammen med vennene dine på en varm sommerdag? Vil du tilbake til der livet var enkelt? Når alt du visste var farger og barnesanger. Og ingenting brydde deg, for alt du visste at du ikke visste, brydde du deg ikke om. Alt du visste var å være lykkelig fordi du ikke visste om bekymringer som du skulle bekymre deg om.

Vil du tro at verden er rettferdig, at alle er ærlige og snille, at alt er mulig? Vil du ha muligheten til å bli overbegeistret for de små ting igjen, og leve enkelt igjen? At din dag ikke skal bestå av datakrasj, fjell av papirarbeid, dårlige nyheter, hvordan få lønnen til å vare en hel måned, slippe legebesøk, sladder og miste mennesker man er glad i? Tro på betydningen av en klem, et smil, et vennlig ord, sann rettferdighet, fred, drømmer og lage engler i snøen? Vil du trekke deg offisielt som voksen? Fra nå og fremover bare være som et barn? Undre, fantasere og finne på?

Du er fast i din rolle som far, mor, forsørger og ektefelle. Du må bidra til det store fellesskapet som vi lever i. Slite og streve. Du slipper ikke unna. Tenkt hvis verden var slik at man kunne søke om å få slippe. Da kunne du søkt om å få være som et barn igjen. Tenk hvis du vant mange millioner i lotto. Da kunne du være som du vil. Kanskje ligge under et tre og drømme, se på skyene igjen og synes at de ligner på en bil, en gitar eller noe annet. Da kunne du ligge der sammen med dine barn og drømme. Ha tid til å gjøre slikt som du gjorde når du var et barn. Men de vil kanskje ikke det, barna dine. De hadde vel trodd at du var gal, som bare ville ligge under et tre. Du er jo voksen. Det slipper du jo ikke unna. Men som noen sa en gang: Allerede som barn var jeg en liten gutt. Du stopper jo ikke å fantasere fordi du vokser. Du vet mer, og dermed er du det du vet på en måte. Men du drømmer jo om noe annet. Og det er jo lov.

Dine drømmer har du for deg selv.

#vidarhandersen