Tiger Garte

TigerGarteTiger Garte (f. 1982) er forfatter hos Tiden forlag og redaktør på Juritzen Forlag. Tidligere har han også vært konsulent og agent for utenlandsk skjønnlitteratur på forlaget. Tiger Garte har 3 års økonomiutdannelse ved Høgskolen i Sør-Trøndelag, med hovedvekt innen Markedsføring og Organisasjon&Ledelse. Våren 2010 fullførte han også en 5-årig Mastergrad innen Film- og TV-produksjon ved NTNU i Trondheim.

Garte ga ut romanen ”Burnout” i 2007, som fikk svært gode anmeldelser. I tillegg ble han hedret av Jo Nesbø, som delte sin Bokklubb-pris med Tiger Garte. Etter denne bokutgivelsen har han blitt omtalt som Norges største råner-ekspert, og har deltatt i en rekke intervjuer og debatter om fenomenet. Krimromanen ”Mr. Mike” kom høsten 2009, og Garte ble dermed den yngste noensinne som har debutert innen sjangeren på Aschehoug Forlag, hvor han ga ut sine to første bøker (Nesbø var 37 år da han utga ”Flaggermusmannen”, og har hatt rekorden til nå).

Høsten 2012 kom oppfølgeren til ”Burnout” ut, en roman som har fått tittelen ”Fuglehotellet”.

Tiger Garte er også vokalist i bandet Botsgang, som han dannet i 2009. I løpet av 2012 er han også aktuell med en CD-utgivelse sammen med gruppen Famntak. I tillegg er han aktiv innen filmskaping.

Bli kjent med Tiger Garte:

1. Hvem er du?

En kompromissløs redaktør og forfatter, med stor arbeidskapasitet og et enda større hjerte, som holder min familie og mine nærmeste høyest av alt.

2. Hvorfor skriver du?

Fordi jeg har fortellinger inni meg som bare må ut. Det går ikke å holde inne.

FuglehotelletPromo3. Hvilken bok er den beste du har skrevet?

”Fuglehotellet”. Det er den boka som jeg om 50 år kommer til å se tilbake på som den fortellinga som betydde mest for meg, og var det vendepunktet som tok til å forme meg som det mennesket jeg endte opp med å bli.

4. Hva skriver du nå?

I tillegg til Bokryggpoesi-boka som snart kommer ut, så har jeg påbegynt 3 prosjekter og har 1 ferdig utskrevet: 2 romaner, 1 krimroman, og 1 sakprosabok som kommer til å lage leven.

5. Hva drømmer du om?

Et hus ved en innsjø, hvor jeg kan stå opp om morran, drikke en kopp kaffe i soloppgangen, og hoppe direkte ned i vannet fra verandaen min. Og så skal jeg leke med barna mine, som har dekt på frokosten mens jeg har svømt.

#vidarhandersen